SOM EL QUE MENGEM

FIRA ECOLÒGICA LOCAL I DE NUTRICIÓ

 

Gaudeix de tres dies Eco.
Xarrades, tallers, showcookings i venda de productes variats d’origen ecològic.
Centrada en la nutrició, aquesta Fira pretén donar visibilitat a productes d’origen natural,
beneficiosos per les seues característiques bio i respectuosos amb el medi ambient.

 

DEL 24 AL 26 D’OCTUBRE

PROGRAMACIÓ

 

Dijous 24

19h Showcooking Josep Solà. Restaurant Fusta. Coques vegetals.

19h Taller de pa integral i ferments. Roman Buj. Forn de pa i pastisseria Ramiro.

Divendres 25

17h Taller de pa integral, espelta i sègol. Roman Buj. Forn de pa i pastisseria Ramiro.

19h “Ecologia: font de salut” amb Toni Orengo, professor F.P. agraria.

20h Showcooking  Tecocina. Demostració utensilis i tast d’aliments.

Dissabte 26

12h “Som el que mengem” amb Antonio Solanes, nutricionista.

12:30h “Molins i farines artesanes” amb Maria José Segura, Gerent Molí Picó.

13h Showcooking Josep Solà. Restaurant Fusta. Adobats.

17h Taller de pa integral de motle i espelta . Roman Buj. Forn de pa i pastisseria Ramiro.

18:00h Presentació de “Noa y su burbuja de la atención”. Llibre Mindfulness de meditació per als més petits, per Ana Romero Rodríguez. Co-autora Silvia Lavandera.

19h “Aliments eco, bio i orgànics” amb Paco Sancho, psicòleg i nutricionista.

20h Showcooking Josep Solà. Restaurant Fusta. Salaons.

 

EXPOSITORS

 

XARXA LLAURADORA COMARQUES CENTRALS +BO Sistema Participatiu de Garantia

El Sistema Participatiu de Garantia promou aspectes bàsics com el desenvolupament local, la viabilitat de xicotets productors, la biodiversitat, el respecte al medi ambient, el coneixement entre els actors implicats, etc.

 

CASA COLAU VINS I LICORS

Més d’un segle de presència a la plaça del Raval. Selecció de vins, caves i olis ecològics del celler de Fco. Gómez de Villena.

 

SERRA VEGANA. Formatges eco i dolços.

Empresa familiar dedicada a l’alimentació vegana. Formatges artesans vegans, sobrassada vegetal, pans de fajol o blat negre, espelta, integral i multicereals 100% eco.

 

TERRANEA CERVESA CRAFT

Terrànea és la resposta al mariner que ens porta el vent de llevant, aigua fresca, olor de romer, muntanya i flor de taronger. És arribar a casa, després d’hores observant lluny dues muntanyes sobre l’horitzó. 100% artesanal i natural, amb la màgia i el sabor de la nostra terra: Gandia.

 

TECOCINA. HEALTH AND LIFE

Tecocina centra la seua activitat a connectar les persones amb tot allò que ens faça viure més i millor, a través de serveis integrals de salut. És més que una marca sostenible: és una organització col·laborativa amb totes les entitats que contribueixen perquè ”Visques en un Món millor i Visques millor el teu Món.”

 

CARNS FUSTER. Carn i embutit eco.

Més de 30 anys oferint la màxima qualitat en l’elaboració pròpia d’embotits, de manera natural i artesanal. Cuidant rigorosament les primeres matèries i utilitzant les últimes tecnologies del sector.

 

LA TAULAINA GANADERA. Formatges locals.

“Apostem per un producte artesà i de proximitat, el que comporta una dinamització de l’economia local, menys ús del petroli, en evitar el transport, i sobretot, una millor qualitat del producte.”

 

MEL DEL PARPALLÓ – FRUTAS VISANTET

“El paratge natural municipal Parpalló-Borrell és un espai natural protegit de 560 ha, localitzat al terme municipal de Gandia. Mel de producció totalment respectuosa amb l’entorn, que contribueix al manteniment de la biodiversitat.”

 

MACBE “ALOE VERA CANARIA”

L’àloe vera és una planta molt preuada i utilitzada en salut, a causa de la gran quantitat de propietats que ofereix per a tindre cura de l’organisme i la pell: astringent, hidratant, regenerant, renovador, rejovenidor, antibacterià…

 

TARONGINA. – FLOR DE AZAHAR

“Conserves i delicadeses cítriques” + “Saber viure, aroma i gust!”

 

TERRA I XUFA.VEGADÉNIA. Xufa i patés eco.

“Vam ser la primera empresa a conrear xufa ecològica certificada per la Denominació d’Origen Xufa de València, i la producció de productes ecològics elaborats, com orxata concentrada, orxata i beguda de xufa UHT, cervesa de xufa, oli, farina… Creiem en una agricultura de proximitat, en la qual el llaurador es partícip de la cadena de valor del producte. Entre els nostres reconeixements destaquen el Millor Producte Ecològic de l’Any en Biocultura 2008 i el guardó “Alimentos de España 2009”. VEGADÉNIA. Produïm elaboracions vegetals d’alt valor gastronòmic, amb certificació ecològica, sense additius de cap mena, Segell d’Artesania Comunitat Valenciana i aptes per a alimentació vegana. Disposem de quatre línies de producte: patés vegetals, hummus de garrofó, melmelades i elaboracions per a marques de tercers. Hem obtingut el premi Producte Artesà Tradicional de la CV (2017), Producte Artesà Innovador de la CV (2018), Premi Biocultura Producte Alimentació Bio (2019).”

 

API VIDA “LA TEUA TENDA ECOLÒGICA”

iDes de 1990, especialitzats en productes ecològics i de primera qualitat. Tenim tota classe de productes amb els quals millorar la teua alimentació i salut. A més a més, disposem d’un gabinet de psicologia clínica, i servei d’assessorament en nutrició i cosmètica natural.”

 

BIO-CONSUM. Torrons bio.

“Som un grup de botigues d’herbodietètica i alimentació ecològica que col·laborem, compartim visions i experiències, sumem forces i aprofitem sinergies. Compartim per competir.”

 

VITADIET. Herboristeria, nutrició i dietètica. FORN I PASTISSERIA RAMIRO

Al teu barri del Raval, en herboristeria Vitadiet, estem Felicitat, especialista en Naturopatia i Ortomolecular, i Ainhoa, especialista en Nutrició

 

FORN I PASTISSERIA RAMIRO

Creada a l´any 1954 per Ramiro Buj Adell: un forn de llenya, les millors matèries primes, amor per l´ofici artesà, constància i un gran equip humà. Per descomptat és un referent en gandia.

 

LA FABULOSA. La bodega de les idees.

Vins artesanals i productes naturals de la mar, polp, ostres…